Sieraden style

Welke kleding en sieraden kun je dragen tijdens het werk?

Geplaatst op

Dat ligt er natuurlijk helemaal aan wat voor werk je doet. Je wilt je wel gepast kleden. Kies daarom voor subtiele sieraden, zoals minimalistische oorbellen of en een horloge. Grote ringen en armbanden kunnen je collega’s namelijk storen bij bijvoorbeeld een kantoorbaan. We raden je ook niet aan om tijdens vergaderingen grote kettingen te dragen met een open decolleté. Met feestdagen kun je wel voor meer opvallende sieraden gaan. Dan kun je kiezen voor meer speelse of opvallende sieraden.

Wat is allemaal toegestaan?

Over het bepaalt de werkgever wat er is toegestaan om te dragen tijdens het werken. (Er zijn uitzonderingen met betrekking tot geloofs- en levensovertuiging). Werk je in een juwelier, dan wordt er meestal wel vanuit gegaan dat je veel sieraden draagt. Maar bij veel banen waarbij je je handen flink uit de mouwen moet steken, is het niet toegestaan om sieraden te dragen. Ook in de hospitality is het afhankelijk van het bedrijf of je sieraden kunt dragen. Over het algemeen is het toegestaan om ringen, een horloge en kleine kettinkjes of armbandjes om te hebben.

Opvallende piercings zijn meestal niet toegestaan. Maar het komt wel steeds vaker voor dat bepaalde piercings mogen. Dit omdat het steeds meer sociaal geaccepteerd wordt dat men piercings heeft.

Kledingvoorschriften op het werk

Net als bij sieraden ligt het er helemaal aan wat voor werk je doet. Vaak is er gekozen voor werkkleding die de baas voorziet. Die laat dan bedrijfskleding bedrukken zodat al het personeel dezelfde uitstraling heeft. Toch zien we op de meeste kantoren dat personeel zelf mag kiezen wat voor kleding ze dragen. Hierbij kun je denken aan casual; pantalon met overhemd/blouse, maar ook een nette jeans en soms zelfs sneakers. Raadpleeg altijd het personeelshandboek en bekijk wat collega’s dragen voordat je in een trainingspak aan komt: het draait er uiteindelijk vooral om dat iedereen er representatief uitziet.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vind op sieradenstyle.nl de tofste ideeën voor je outfit. Lees onze blogs en laat je inspireren.

Contactgegevens

Via info @ sieradenstyle.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden