Sieraden style

Op welke manieren wordt kleding bedrukt?

Geplaatst op

Het dragen van gepersonaliseerde kleding is een opkomende trend. We zien steeds meer kledingstukken die zijn voorzien van een uniek stukje tekst, logo of afbeelding. Daarnaast is het een leuke cadeau om te geven. En mocht het aanslaan, dan kun je misschien wel een eigen kledinglijn beginnen! Laat daarom je sweaters bedrukken met een persoonlijke boodschap. Het helpt ook om een groep met elkaar te laten verbinden. Lees meer over de technieken achter het kleding bedrukken.

Duurzame manieren om te bedrukken

Een abstract kledingstuk is een mooi stukje canvas om al je denkbare drukwerken op laten drukken. Je kunt het heel simpel houden bij een naam, logo of boodschap. Je kunt ook een eigen print bedenken en gaan voor een uniek en origineel stukje bedrukking op een kledingstuk. Om je kleding te bedrukken zijn er diverse technieken om dit te realiseren.

Kleding bedrukken met flexprinting

Wanneer je gebruik maakt van flexprinting wordt een flexibel stukje stof op het kledingstuk gedrukt door middel van druk en verwarming. Deze drukmanier zegt het dus eigenlijk al in de naam. Het drukwerk kan makkelijk meereken met het kledingstuk. Dit is verkrijgbaar in een zo groot mogelijk stukje drukwerk dat je kunt bedenken. Je kunt een kledingstuk dat bedrukt is door middel van flexprinting wel strijken, maar niet boven de 60 graden wassen.

Kleding bedrukken met flockprinting

Een wat luxere vorm van kleding bedrukken is flockprinting. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van de stof flock. Dit is een kunsstof die dankzij statische elektriciteit wordt gelijmd op een kledingstuk. Het is een methode dat nog niet veel wordt gebruikt door kledingbedrijven. Het levert wel super strak drukwerk op en kan gebruikt worden op heel veel verschillende kledingstoffen. Het heeft wel echter zijn nadelen. Je kunt namelijk geen klein of dun drukwerk doen en per print kan alleen maar een kleur gebruikt worden.

Kleding bedrukken met BTG-printing

Echte top kwaliteit bedrukkingen worden gerealiseerd door middel van BTG printing. Bij deze methode wordt er gebruik gemaakt van inkten die op kleding wordt geprint. Dit levert heldere en scherpe plaatjes op. Mocht je dus een gedetailleerde foto willen laten printen dan is dit een goede drukmethode.

Kleding bedrukken door middel van laser

Een duurzame manier van kleding bedrukken is door middel van een laser druk techniek. Hierbij worden geen nieuwe stoffen gebruikt. Je laat namelijk een logo of naam laseren op het al bestaande kledingstuk. De bestaande stof wordt dan aangetast. Het drukwerk is dan ook in dezelfde kleur als het kledingstuk.

Algemene tips voor bedrukte kledingstukken

Nu je kennis hebt gemaakt met de manieren van bedrukken zijn er nog een aantal tips hoe je het beste met je bedrukte kleding kunt omgaan:

  • Als je veel kleding laat bedrukken maak dan een test bedrukking en probeer de kleding eerst uit;
  • Was het kledingstuk binnenstebuiten, zo wordt het drukwerk goed beschermd;
  • Was niet te warm als het niet nodig is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vind op sieradenstyle.nl de tofste ideeën voor je outfit. Lees onze blogs en laat je inspireren.

Contactgegevens

Via info @ sieradenstyle.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden