Sieraden style

Omega horloges: sportief en betrouwbaar?

Geplaatst op

Al in 1848 werd het horlogemerk Omega in Zwitserland opgericht. Het luxemerk heeft zijn reputatie als betrouwbaar en stijlvol op verschillende manieren weten op te bouwen, onder andere door het merk op unieke manieren te promoten.

 

James bond en Omega

Verschillende acteurs hebben als James Bond een Omega horloge gedragen. De samenwerking tussen de geheim agent en Omega startte met Pierce Brosnan in de film ‘GoldenEye’. Ook in latere films keek Daniel Craig regelmatig op zijn uurwerk. Omega heeft extra aandacht besteed aan de verjaardagen van James Bond, zowel bij het 40- als 50-jarig bestaan van James Bond bracht het horlogemerk een bijzondere editie uit.

 

Eerste horloge in de ruimte

Tijdens de Koude Oorlog was de NASA op zoek naar horloges voor de ruimtevaarders van de eerste vlucht naar de maan. Uiteindelijk viel de keuze op de Omega Speedmaster, welke aan de pols van Neil Armstrong meeging in de Apollo 11. Het horlogemerk was het eerste klokwerk op de maan. Dit specifieke horloge is helaas niet meer te bekijken, aangezien het vrij snel na terugkomst op aarde werden gestolen.

 

Het soldaten horloge

Zowel tijdens de Eerste als Tweede Wereldoorlog was het Omega horloge terug te vinden om de pols van Engelse soldaten. Vooral het feit dat de horloges waterdicht waren was een doorslaggevende eigenschap. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte het horlogemerk vanuit het neutrale Zwitserland mee aan een nieuw ontwerp horloge, met onder andere een chronometer.

 

Tijdswaarneming op de Olympische Spelen

Al sinds 1932 doet Omega de tijdswaarneming tijdens Olympische Spelen. Ook tijdens de Winterspelen in 2018 was Omega van de partij. De ontwikkeling van tijdregistratie heeft zich door de decennia heen sterk ontwikkeld. Tegenwoordig doet Omega ook de tijdswaarneming van de Paralympische Spelen.

Ook verschillende topatleten die tijdens het vierjaarlijkse hoogtepunt uitblonken zijn inmiddels ambassadeur van het merk. Het luxemerk is op deze manier sterk verbonden met het sportevenement en timmert nog altijd hard aan de weg om hun reputatie te behouden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vind op sieradenstyle.nl de tofste ideeën voor je outfit. Lees onze blogs en laat je inspireren.

Contactgegevens

Via info @ sieradenstyle.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden