Sieraden style

Met eerlijke kinderkleding naar een groene aarde!

Geplaatst op

Wil je weten wat jij allemaal kunt bijdragen aan een groene aarde? Het is de leefplek voor onze kinderen en hun achterkleinkinderen. Die mogen we niet naar de vernieling helpen. In deze blog noemen we een aantal dingen waar jij zelf mee aan de slag kunt om de leefwereld van mens en dier een stuk beter te maken! Lees snel verder en doe je voordeel met deze tips. Echt een stuk fijner leven is dat! 

Een betere wereld begint bij jezelf: fair trade

Sinds de jaren zeventig zijn er tal van organisaties die het tot hun hoogste ideaal gemaakt hebben om de leefwereld van mens en dier te beschermen. Belangrijk aandachtspunten zijn hierbij: de achteruitgang van de dierendiversiteit, uitputting van de energiebronnen en de vernietiging van het leefmilieu. Het industriële complex waar alle ‘ontwikkelde’ landen zich in bevinden, is een ware plaag op de wereld geweest en is het nog steeds op vele vlakken. Maar er is hoop! Er worden steeds meer producten als design, sieraden, diamanten, koffie en chocolade en kleding verhandeld waar geen giftige stoffen voor de productie gebruikt worden en waar mensen een goed loon voor ontvangen. Dit laatste noemen we fair trade. Deze arbeiders en boeren worden dus niet uitgebuit, iets waar veel grote bedrijven zich dus nog gewoon wel gewoon schuldig aan maken. 

Kansen en eigen verantwoordelijkheid

Onze vergevorderde technologische ontwikkelingsniveau biedt ons ook de kans om innovatieve dingen te doen, om zo de schadelijke effecten van technologie (want daar gaat het hier om) zoveel mogelijk achter ons te laten. We hoeven alleen maar de duurzame energiesoorten af te zetten tegen de fossiele en je weet precies waar het om draait. Deze energietransitie is een punt van aandacht en dat zal de komende eeuw ook zo blijven. Gelukkig kun je ook zelf direct al stappen maken om de leefwereld te verbeteren. Als iedereen dit zou doen, dan zal er veel kunnen veranderen in een korte tijd. Kies bijvoorbeeld voor een lagere kamertemperatuur, doe lichten uit in kamers waar je niet bent, fair trade kleding. Allemaal dingen waar je zelf wat aan kunt doen! Het gaat dus niet altijd om een technologische verandering, maar vaak ook om een gedragsverandering. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vind op sieradenstyle.nl de tofste ideeën voor je outfit. Lees onze blogs en laat je inspireren.

Contactgegevens

Via info @ sieradenstyle.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden