Sieraden style

Leren jas kiezen: niet moeilijk met deze tips

Geplaatst op

Leren jas heren kopen? Dat wordt dan keuzes maken, want er is behoorlijk wat keuze. Je moet ook aan zoveel dingen denken. Bijvoorbeeld aan wat je voor een sieraden hebt en of die jas daar dan wel bij past. 

Stijlen voor je leren jas

Draagt vaak een kort leren jack. Meestal in het zwart, compleet met studs en asymmetrische ritsen. De asymmetrische snit, die zoals te verwachten is oorspronkelijk door motorrijders werd gedragen, werd zo ontworpen dat motorrijders over hun motor konden leunen zonder dat de sluitingen in het lichaam prikten.

De vroegste exemplaren hadden een nauwsluitende pasvorm met een D-pocket en revers die naar beneden konden worden geklikt of over elkaar heen konden worden gevouwen en helemaal omhoog konden worden geritst. Dit stoere kledingstuk, gemaakt van geiten-, koeien- of paardenhuid, werd in de jaren 1950 gedragen door mensen als Marlon Brandon.

Het is vooral een jeugdige, edgy stijl die het best gedragen kan worden met een slanke jeans, maar die (in het juiste kantoor) ook over een Oxford overhemd en een gebreide das gedragen kan worden als vervanging voor een blazer. Wat je ook kiest, zorg er altijd voor dat wat je eronder draagt licht is, want deze stijl moet dicht op het lichaam gesneden zijn.

Veld jack

Een van de meest onderschatte stukken militaire herenkleding, het field jacket is een steenkoude klassieker die oorspronkelijk werd uitgevoerd in een katoenen drilstof, maar sindsdien is bijgewerkt in leer.

De M-65, zoals hij ook wel wordt genoemd, is meestal iets langer dan andere stijlen, met meerdere voorzakken en een riem in de taille. Hij heeft vaak een verborgen knoopsluiting en ziet er bijzonder goed uit in rijk bruin leder. Omdat hij onder de taille valt, houdt hij je warmer en beschermt hij je beter tegen de elementen.

Bomber jack 

Het OG flight jacket is de laatste jaren uitgegroeid tot een bonafide mannelijk kledingstuk, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Hoewel consistent in zijn eenvoudige vorm – een kort lijfje met een centrale ritssluiting en getailleerde taille en manchetten – kan het worden uitgevoerd in alles van glanzend nylon tot zacht, soepel leer.

Het bomberjack is een van de meest veelzijdige bovenkledingsilhouetten die een man kan bezitten en werd op het scherm geprezen door iedereen, van Steve McQueen tot Hugh Jackman’s Wolverine. Het kan de drager ervan van skinhead tot Scandinavisch chic brengen, maar de veiligste combinatie is die met raw denim en een eenvoudig wit T-shirt of chambray shirt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vind op sieradenstyle.nl de tofste ideeën voor je outfit. Lees onze blogs en laat je inspireren.

Contactgegevens

Via info @ sieradenstyle.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden