Sieraden style

Kwalitatieve kleding, hoe herken je dit?

Geplaatst op

Natuurlijk weten we allemaal dat kwalitatieve kleding soms erg prijzig kan worden, maar waarom is het zo duur? In dit blog vertellen we je de kenmerken en kwaliteiten van goede kleding. Zo kom je erachter waarom bijvoorbeeld Daily paper zo gewild zijn.

Details

Kijk naar de naden van het kledingstuk. Zijn er veel losse draadjes? Is de naad bedekt met een stukje stof? Als dit zo is dan is het kledingstuk afgewerkt, dit is een teken van goede kwaliteit.Bij een spijkerbroek kan je letten op een dubbele platte naad op het binnenbeen. Dit zorgt voor extra comfort en een langere levensduur. Let op ritsen en knoopjes, bungelen de knoopjes? Dan is dat vaak slechte kwaliteit. Ook de knoopgaten zijn belangrijk, hoe sterker deze zijn, des te beter de kwaliteit. Een goede rits is makkelijke te spotten, risten van plastic zijn van slechte kwaliteit. Een goede rits is van metaal. Het beste is als een rits bedekt is zodat het niet beschadigt raakt.

De stof en pasvorm

De stof is cruciaal voor de kwaliteit van het kledingstuk. Check bijvoorbeeld hoe gemakkelijk de stof kreukt. Voel hoe zwaar en dik de stof is. Hoe dikker, hoe sterker de stof vaak is. Weet dat goede stoffen hun vorm behouden, hou dit dus in je achterhoofd. De pasvorm is ook van belang voor de kwaliteit. Check goed de verhoudingen. Kleding die goed is geproduceerd staat bij veel mensen goed. Omdat er aandacht is besteed aan de verhoudingen. Bij shirts gaat dit om de hals, schouders en mouwen. Bij broeken om de lengte, billen en het kruis. Je kan zelfs voor 2de hands kleding gaan. Want als het er dan nog goed uitziet dan weet je zeker dat het lang meegaat en van goede kwaliteit is. Dit is vaak het geval bij vintage kleding en daarom zijn die ook vaak erg gewild.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vind op sieradenstyle.nl de tofste ideeën voor je outfit. Lees onze blogs en laat je inspireren.

Contactgegevens

Via info @ sieradenstyle.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden