Sieraden style

Donkere kringen onder de ogen? Niet meer dankzij deze tips

Geplaatst op

Donkere kringen onder de ogen zijn erg vervelend. Je ziet er vaak ouder en vermoeider uit dan dat je eigenlijk bent. Logisch dus dat veel mensen op zoek zijn naar mogelijkheden om de donkere kringen te verminderen. Met de tips in deze blog ga jij hier minder last van hebben. Donkere kringen onder de ogen: verwijderen en behandelen

Reden van donkere kringen

Donkere kringen onder je ogen zijn niets meer dan bloedvaatjes die door de dunne huid onder je ogen heen schijnen. Sommige mensen hebben hier meer last van dan anderen. Het is dus als het ware ophoping van bloed. Als je moe bent, heb je hier meer last van omdat het stofje cortisol ervoor zorgt dat je bloedvaten opzwellen. Dit stofje wordt aangemaakt wanneer je moe wordt. Vaak is het geen reden tot paniek maar in sommige gevallen kan het een indicatie zijn van een medisch probleem zoals een chronisch slaaptekort. Ook is het een teken van ouderdom. Wanneer je ouder wordt, wordt je huid alsmaar dunner waardoor je dus eerder de bloedophoping zult zien.

Cosmetische ingreep

De snelste manier om van donkere kringen af te komen is door een cosmetisch ingreep. Bij een cosmetische kliniek, kun je door een behandeling de donkere kringen laten verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld door fillers te gebruiken of te kiezen voor laser technologie en “Eye regen”. Deze laatste methoden zorgen ervoor dat de bloedophoping verdwijnt. Carboxytherapie is ook populair. Dit zijn injecties waarbij gasvormig kooldioxide onder de huid in het onderhuidse weefsel wordt gebracht. De cosmetische ingrepen klinken een beetje eng, maar zijn volkomen veilig als je het door een professional laat uitvoeren. Je kunt hele natuurlijke resultaten boeken.  

Huismiddelen tegen donkere kringen

Als je cosmetische ingrepen te duur vindt of te gevaarlijk, kun je ook meer toegankelijke opties uitproberen. Probeer eens theezakjes, komkommer of ijsblokjes op je ogen te leggen en heerlijk te ontspannen. We weten dat donkere kringen een geval is van ophoping van bloedvaten. Wanneer je koude items op de ogen legt kun je dus deze “zwelling” proberen onder controle te krijgen. Een gezond ritme is ook belangrijk. Probeer zoveel mogelijk slaap te krijgen: minimaal 8 uur per nacht, en drink genoeg water. Een mens moet gemiddeld zo’n 1,5 liter water per dag binnenkrijgen. Dit zorgt ervoor dat je bloed beter gaat stromen en je dus minder kans hebt op donkere kringen onder de ogen. Probeer een van deze tips en je zult merken dat de donkere kringen zullen verminderen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vind op sieradenstyle.nl de tofste ideeën voor je outfit. Lees onze blogs en laat je inspireren.

Contactgegevens

Via info @ sieradenstyle.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden